NAPRAPATBEHANDLING

Har du besvär med muskler och leder? Kanske du har smärta i axeln, ryggskott, nackspärr eller andra vanliga kroppsliga besvär som leder till smärta i kroppen och begränsad funktion.

Med en naprapatbehandling kan du få råd, tips och behandling för dina besvär och även övningar som kan hjälpa dig få bukt med dina besvär även efter besöket, övningarna utför du enkelt hemma eller på ditt lokala gym.

Naprapatlogik – Vår Naprapatbehandling

En naprapatbehandling hos oss innebär att vi först tar ett samtal kring dina besvär och försöker bygga en uppfattning av vad du har för smärta och eventuella problem. Detta samtal kallas även för anamnes och vi kommer även ställa frågor om tidigare skador, sjukdomar, träning och arbete.

Naprapatbehandling – Undersökning

När vi har gjort anamnesen och fått en uppfattning om vad du har för besvär, så kommer vi sedan utföra en undersökning. Undersökningen börjar med rörelsetester, ortopediska tester, tester av nervsystemet, mm, beroende på dina besvär. Avslutningsvis palperar (trycker på) vi muskler och känner på rörlighet i lederna för att hitta var smärtan kommer ifrån och vad vi ska behandla.

Naprapatbehandling – Diagnos och Behandling

Efter vårt samtal och sammanhörande undersökning så kommer vi ställa en diagnos och en plan för behandling. Vår behandlingsplan innebär att vi behandlar dig på plats med naprapatbehandling i olika former. Vi lägger även stor vikt i att ge dig övningar som du kan ta med dig hem och fortsätta jobba med, så att du får en förståelse för dina besvär och kan arbeta själv mot att återfå funktion och bli av med dina besvär.

Vi på Naprapatlogik tycker det är viktigt att göra saker ordentligt från början och lägger därför upp en behandlingsplan med antal behandlingar efter dina besvär. Oftast rekommenderar vi en start med två besök med någon veckas mellanrum och sen en tid mellan besöken, så att du hinner arbeta med övningarna du fått. Detta upplägg har vi sett fungerar bäst, så att du får hjälp från början till slutet i din återgångsfas.

Några av behandlingarna vi kan utföra under ett besök kan vara följande; Massage/Idrottsmassage, Manipulation, Triggerpunktsbehandling, Mobiliseringsbehandling, Dry needling, Kinesiotejp, Muskeltöjning/Stretch.

Du kan läsa mer om våra behandlingar här!

Är det något behandlingssätt du inte är bekväm med så kan vi självklart hitta andra metoder för att nå det besvärade området, exempelvis om du är obekväm med nålar och inte vill utföra en dry needling behandling så kanske ger vi istället ger dig en djupgående idrottsmassage.

Tveka inte att vara tydlig med dina önskemål, då en naprapatbehandling ska kännas bra även under behandlingen och inte endast efter.

Boka Naprapatbehandling!

Vi har naprapatkliniker i både Täby och Sollentuna/Rotebro där vi kan ge dig effektiv behandling för dina besvär.

Kryssarvägen 6, Täby

Kliniken i Täby finner du i Näsbypark en halv trappa ner på Kryssarvägen 6. På kliniken i Täby behandlar vi dagligen trötta ryggar, kontorsaxlar, tenniarmbågar, löparknän och mycket mer.

Ebba Brahes Väg 8, Sollentuna

Kliniken i Sollentuna/Rotebro ligger i anslutning till CrossFit Glöds lokaler. På kliniken i Täby behandlar vi idrottsrelaterade besvär, långvariga ryggbesvär, kontorsaxlar, löparknän och mycket mer.

VI BRYR

OSS OM DIG!

Vi vill att du ska kunna fortsätta göra det du alltid har gjort

FÖRSÄKRINGSBOLAG VI SAMARBETAR MED