BEHANDLINGAR SOM PASSAR DIG

Ett besök hos oss består av flera olika steg. Vid första besöket får du beskriva dina besvär, hur de uppkom och hur de ter sig. Om du har smärta, känner dig stel, var och när det gör ont. Om det är från ett olycksfall, idrottsrelaterat eller arbetsrelaterat.

BEHANDLINGAR SOM VI ERBJUDER

En naprapatbehandling hos oss är 40 minuter och kostar 750 kr. Då ingår undersökning, diagnos, behandling och plan för träning samt rehabilitering.

Akut besök helger/röda dagar: 940kr

Övriga behandlingar vi gör är massage / idrottsmassage 40 minuter / 875 kr och kinesiotejpning 15 minuter / 160 kr

 • Massage / Idrottsmassage

  40 minuter / 875 kr

  Massage används för muskelavslappning och ökad blodcirkulation. Därigenom uppnås även smärtlindring. Sällan används massage som enda behandlingsmetod. Genom ökad blodcirkulation underlättas till exempel stretch och manipulation.

  Läs mer

 • Triggerpunkter

  Triggerpunktsbehandling används för att minska lokal smärta eller smärtutstrålning, vanligen i kombination med massage, stretch och manipulation.

  De spända muskelsträngarna/knutorna behandlas genom ett lokalt tryck i den utsatta delen av muskeln.

 • Kinesiotejp

  15 minuter / 160 kr

  Tejpning lättar på smärta, ökar blodflödet, transporterar bort slaggprodukter och ger ett bra skydd vid rehabträning/träning. Vi använder tejpning för att avlasta underliggande struktur, t ex vid hälsporre där foten tejpas så att foten får ökat stöd och du går mjukare mot underlag. Ibland behöver kroppen helt enkelt lite hjälp.

 • Träning

  Naprapaten ger ofta träningsråd med aktiveringsträning som utgångspunkt. Detta syftar till att testa om du har den muskelfunktion och aktivering som behövs.

  Om funktion/aktivering inte är optimal vill vi först aktivera muskeln innan stärkande träning inleds. När funktion/aktivering är uppnådd utformas ett skräddarsytt träningsprogram som du får med dig hem.

 • Akuttid naprapat

  Upplever du smärta, låsningar eller har du en skada? Du kanske är i stort behov av lindring och hjälp för dina besvär. Om du behöver en tid akut hos en naprapat i Stockholm, finns vi Naprapatlogik tillgängliga för dig…

  Läs mer

 • Manipulation

  Denna behandlingsmetod syftar till att återställa rörlighet och funktion i en smärtsam och hämmad led. Naprapaten använder specifika grepp som utförs med små rörelser, hög hastighet och så lite kraft som möjligt..

 • Mobilisering

  Mobilisering används som ett alternativ till manipulation vilket skiljer naprapaten från de flesta andra yrkesgrupper inom manuell medicin.

  Vid mobilisering används handgrepp som vid manipulation men rörelserna utförs istället långsamt. Även mobilisering används för att återställa ledrörlighet och återvinna ledens funktion.

 • Dry needling

  Dry needling är en behandlingsform där nålar används för att effektivt komma djupt in i muskulaturen och behandla de områden som inte går att nå med händerna.

 • Muskeltöjning

  Målet med muskeltöjning eller stretching som det också kallas, är att återfå normal funktion och spänningstillstånd i muskeln. På så vis kan rörlighet återfås och smärtan minskar.

  Muskeltöjning kan utföras av naprapaten, men även fås som hemövning för patienten. Då med klara instruktioner av naprapaten.

SÅ HÄR GÅR EN BEHANDLING TILL

Samtal

I vårt första samtal, som även kallas för anamnes, kommer vi ställa frågor om tidigare besvär, sjukdomar, träning och arbete.

Med hjälp av vårt första samtal och informationen vi fått från det som gör att vi vet var vi ska börja vår undersökning och snabbare komma fram till diagnos och förslag på behandling.

I undersökning utförs en rad tester för att hitta besväret som du söker för, samt orsaken bakom. 

Undersökning

Vi börjar med tester för att utesluta att besvären kommer från de centrala delarna av kroppen närmast ryggraden.  Sedan går undersökningen vidare med funktionella och strukturella tester för att se om smärtan påverkas vid rörelse och vad det är som gör ont.

Diagnos

Med informationen från samtalet och undersökningen ställs en diagnos och en plan för behandling läggs upp.

Behandling

Behandlingen anpassas efter besvär och diagnos med godkännande av patienten.

VI BRYR

OSS OM DIG!

Vi vill att du ska kunna fortsätta göra det du alltid har gjort

FÖRSÄKRINGSBOLAG VI SAMARBETAR MED