Bicepstendinit

Bicepstendinit är en skada eller inflammation i senan som förbinder bicepssenan med axeln. Bicepssenan är en stor muskel som sträcker sig från överarmen och fäster i axeln, och den hjälper till att lyfta armen och böja armbågen.

Vad är orsaken till bicepstendinit?

En av de vanligaste orsakerna till bicepstendinit är överansträngning eller upprepad rörelse som involverar bicepsmusklerna, till exempel tung lyftning, kast av bollar eller upprepade armbågsböjningar. Åldrande och slitage kan också bidra till utvecklingen av bicepstendinit.

Vilka symtom uppträder vid bicepstendinit?

Symtom på bicepstendinit inkluderar smärta på framsidan av axeln, ömhet och svullnad runt bicepssenan samt svaghet eller stelhet i axeln. Smärtan kan förvärras av aktiviteter som involverar bicepsmusklerna och kan även förvärras vid försök att lyfta armen över huvudet.

När bör man söka vård för bicepstendinit?

Om du upplever några av dessa symtom bör du söka vård för din bicepstendinit. Det är särskilt viktigt att uppsöka vård om smärtan och svullnaden inte förbättras efter några dagars vila och smärtlindring.

Hur behandlar våra naprapater bicepstendinit?

När du söker vård för bicepstendinit kommer en av våra naprapater att undersöka din axel och bedöma smärtgraden, rörligheten och styrkan. Behandlingen kan inkludera manuell terapi, stretching och stärkande övningar.

Naprapaten kan även ge dig råd om egenvård och övningar som du kan utföra hemma för att hjälpa till med rehabilitering och förebyggande av framtida skador.

Behandlingen av bicepstendinit beror på skadans omfattning, där milda skador oftast kan behandlas med vila, kyla och smärtlindring, medan mer allvarliga skador kan kräva medicinering eller kirurgisk ingrepp.

 

 

Boka tid för behandling av bicepstendinit redan idag

När det gäller kroppsliga åkommor som bicepstendinit är det viktigt att agera snabbt. Ju tidigare du påbörjar din behandling, desto snabbare kan du återhämta dig. Tveka inte, boka en tid för naprapatbehandling hos oss redan idag och låt oss hjälpa dig på vägen mot återhämtning.

FÖRSÄKRINGSBOLAG VI SAMARBETAR MED