Frusen Skuldra (Frozen Shoulder)

Frusen skuldra, även känd som “frozen shoulder”, är en sjukdom där rörligheten i skuldran gradvis minskar över tiden, vilket kan leda till smärta och funktionsnedsättning i armen. Sjukdomen kännetecknas av inflammation i ledkapseln som omger axelleden, vilket resulterar i gradvis förlust av rörelseomfång och stelhet i skuldran.

Varför uppstår frusen skuldra?

Orsakerna till frusen skuldra är ännu inte helt förstådda, men det finns flera faktorer som kan bidra till sjukdomen. Vissa personer kan utveckla en frusen skuldra efter skada eller operation i skuldran, medan andra kan drabbas utan någon uppenbar anledning. Det finns också kopplingar mellan sjukdomen och andra medicinska tillstånd, som diabetes, hjärtsjukdomar eller hypotyreos.

När bör jag söka behandling för frusen skuldra?

Det är alltid bäst att söka vård så snart du upplever symtom på frusen skuldra, eftersom tidig behandling kan främja snabbare återhämtning och förhindra att sjukdomen förvärras.

Om du upplever smärta och stelhet i skuldran som inte förbättras med vanliga rörelseövningar och vila, är det rekommenderat att söka professionell hjälp från en naprapat eller annan vårdgivare som kan utvärdera dina symtom och erbjuda lämplig behandling.

Det är också viktigt att uppsöka vård om du upplever andra symtom, som svår smärta, nedsatt rörlighet i armen eller en känsla av att skuldran är instabil eller ovanligt svag. Dessa symtom kan tyda på att det finns andra problem med skuldran som behöver behandlas.

 

 

Hur behandlar våra naprapater frusen skuldra?

När det gäller behandling av frusen skuldra kan våra naprapater erbjuda olika terapier baserat på sjukdomens allvar. Vi kan börja med att ge råd om rörelseövningar och stretchövningar för att förbättra skuldrans rörlighet. Vid behandling av frusen skuldra använder vi tekniker som manuell terapi, massage eller akupunktur för att lindra smärta och stelhet i skuldran. Våra naprapater kan också rekommendera värme- eller kallterapi för att minska inflammationen och främja blodflödet till skuldran.

Akut behandling av Frusen skuldra

I vissa fall kan läkemedel eller injektioner övervägas för att minska inflammationen och lindra smärta. Vid akuta fall av frusen skuldra kommer vi självklart att rekommendera vidare medicinsk vård och antiinflammatorisk medicin.

Boka tid för naprapatbehandling för frozen shoulder redan idag!

Tveka inte att boka en tid för behandling av frusen skuldra redan idag! Om du lider av frusen skuldra och upplever inflammation i skuldran, finns vi här för att hjälpa dig. Kontakta oss utan att vänta, och kom igång med din behandling så snart som möjligt.

Det är viktigt att notera att läkningen av en frusen skuldra kan ta tid och kräva tålamod från patienten. Därför är det viktigt att söka vård så snart som möjligt, eftersom tidig behandling kan bidra till en snabbare återhämtning och förhindra att sjukdomen förvärras.

 

FÖRSÄKRINGSBOLAG VI SAMARBETAR MED