Impingement i Axeln

Impingement i axeln, även känt som impingement syndrom i axelleden, är en vanlig orsak till smärta och funktionsnedsättning i axeln. Tillståndet uppstår när de mjuka vävnaderna i axelleden, såsom senor och bursae (vätskefyllda säckar som minskar friktionen mellan senor och ben), kläms eller nyps mellan benstrukturen i axeln.

Vad orsakar impingement i axeln?

Det finns flera faktorer som kan bidra till impingement i axeln. En vanlig orsak är överbelastning av axeln, vilket kan leda till inflammation och svullnad i vävnaden runt axeln. Andra faktorer som kan spela roll är axelinstabilitet, anatomiska avvikelser i axelleden eller muskulär obalans i axelmusklerna.

När bör jag söka vård för impingement i axeln?

Symtom på impingement i axeln kan inkludera smärta, ömhet, stelhet och minskad rörlighet. Om du upplever dessa symtom och de inte förbättras med vila och egenvård inom några dagar, bör du överväga att söka vård. Det är också viktigt att uppsöka vård om du upplever svår smärta eller känner av instabilitet i axeln.

Hur behandlar vi impingement i axeln?

När du kommer till oss för behandling av impingement i axeln kommer en av våra naprapater att noggrant utvärdera din axel genom att bedöma smärtnivån, rörligheten och styrkan. Utifrån denna bedömning kan behandlingen inkludera olika metoder såsom manuell terapi, övningar för att förbättra rörlighet och styrka i axeln samt eventuellt akupunktur, dry needling eller andra behandlingstekniker.

Målet med behandlingen av impingement i axeln är generellt att minska smärta och inflammation, förbättra rörligheten och styrkan i axelleden samt förebygga återkommande skador. Vår naprapat kommer även att ge dig råd om egenvård och övningar som du kan utföra hemma för att underlätta rehabilitering och förebygga framtida skador.

Boka en tid för behandling av impingement i axeln redan idag!

När du drabbas av impingement i axeln är det viktigt att agera snabbt. Ju tidigare du påbörjar behandling, desto snabbare kan du påbörja återhämtningen. Tveka inte, boka en tid för naprapatbehandling hos oss redan idag och få hjälp att återfå välfungerande axel igen!

FÖRSÄKRINGSBOLAG VI SAMARBETAR MED