Cervikalt Diskbråck

Cervikalt diskbråck är en vanlig skada som påverkar disken mellan nackkotorna. Dessa diskar fungerar som stötdämpare och när de skadas kan det leda till smärta och andra problem. Våra erfarna naprapater ser regelbundet patienter med cervikalt diskbråck och erbjuder effektiv behandling och rehabilitering.

Varför drabbas man av cervikalt diskbråck?

Orsakerna till cervikalt diskbråck kan variera, men åldersrelaterat slitage är ofta en faktor. Skador, överbelastning och kombinationen av olika faktorer kan också spela en roll. Ofta är det en kombination av belastning och försvagning av disken som leder till diskbråcket.

Symptom på cervikalt diskbråck

Symtomen på cervikalt diskbråck kan variera beroende på skadans omfattning. Vanliga symptom inkluderar smärta i nacken, strålande smärta i axlar och armar, domningar eller stickningar i armar och händer, och ibland huvudvärk. Symptomen kan vara intermittent eller kontinuerligt.

Du kan även få Cervikalgi, Rhizopati och Parestesier vid cervikalt diskbråck.

När ska jag söka vård för cervikalt diskbråck?

Om du misstänker att du har cervikalt diskbråck är det viktigt att söka vård så snart som möjligt. Våra naprapater kan utföra en noggrann undersökning och diagnostisera skadan. Vid svåra fall kan ytterligare undersökningar, såsom röntgen eller magnetisk resonanstomografi, behövas för att få en medicinsk diagnos. Vi samarbetar regelbundet med läkare och fysioterapeuter för att ge dig den mest omfattande och effektiva vården för att lindra dina besvär.

Behandling av cervikalt diskbråck hos våra naprapater

Behandlingen av cervikalt diskbråck anpassas efter skadans svårighetsgrad och varierar från individ till individ. Våra naprapater använder olika tekniker, såsom massage, manipulation, övningar och stretchövningar för att lindra smärta och återställa funktionen i nacken. Vi kan också hjälpa till med rehabilitering för att förebygga framtida skador och återfall.

Boka en naprapatbehandling för cervikalt diskbråck idag!

Tveka inte att boka en naprapatbehandling för cervikalt diskbråck redan idag och låt våra erfarna naprapater hjälpa dig att återfå smärtfrihet och funktion i nacken.

FÖRSÄKRINGSBOLAG VI SAMARBETAR MED