Muskelspänningar

Muskelspänningar uppstår när en muskel är ansträngd under en längre tid än normalt, vilket kan resultera i ömhet och smärta i muskeln. Å andra sidan är triggerpunkter små, smärtsamma punkter som kan bildas i muskeln och orsaka obehag och smärta. Smärtan kan stråla utanför det drabbade muskelområdet. Orsakerna till muskelspänningar och triggerpunkter kan variera, men vanliga faktorer inkluderar stress, överansträngning av musklerna, statisk kroppshållning, stillasittande arbete, brist på träning eller överbelastning av musklerna.

Symtom på muskelspänningar och triggerpunkter

Symtomen kan variera och kan inkludera ömhet, smärta, stelhet, begränsad rörlighet, domningar och stickningar. Ibland kan triggerpunkter också orsaka huvudvärk, migrän eller andra problem beroende på platsen för den smärtsamma punkten.

När bör jag söka behandling för muskelspänningar och triggerpunkter?

Om du upplever smärta, obehag eller begränsad rörlighet på grund av muskelspänningar eller triggerpunkter bör du överväga att söka vård. Det är särskilt viktigt att söka behandling från en av våra naprapater om smärtan inte försvinner inom några dagar eller om den blir värre. Forskning visar att ju tidigare man behandlar problemområdet, desto snabbare blir återhämtningen.

Hur behandlas muskelspänningar och triggerpunkter?

Våra naprapater behandlar muskelspänningar och triggerpunkter genom att först noggrant undersöka och bedöma patientens tillstånd. Sedan använder de olika manuella behandlingstekniker, såsom massage, stretching, tryckbehandling, torr nålning och ledmobilisering, för att lindra smärta och förbättra rörligheten. De ger även råd om livsstilsförändringar och övningar som kan förbättra muskelhälsan och förebygga framtida problem. Vid behov kan de också använda andra behandlingsmetoder som kinesiotejpning för att lindra muskelspänningar och triggerpunkter.

 

 

Boka tid för behandling av muskelspänningar och triggerpunkter redan idag!

När du upplever besvär som triggerpunkter och muskelspänningar är det viktigt att agera snabbt. Ju tidigare du påbörjar rehabiliterande behandling efter skadan, desto snabbare kan du återhämta dig. Tveka inte, boka en tid för naprapatbehandling i Sollentuna eller Täby hos oss redan idag och sätt igång med din rehabilitering för att snabbt kunna återfå en smärtfri och rörlig vardag!

FÖRSÄKRINGSBOLAG VI SAMARBETAR MED