Osteoartrit – Artros

Osteoartrit, även känd som artros, är en degenerativ sjukdom som påverkar lederna. Det är den vanligaste formen av artrit och uppstår när brosket som täcker ledytorna börjar brytas ner. Detta kan resultera i smärta, stelhet och minskad rörlighet i lederna.

Varför får man osteoartrit/artros

Orsakerna till artros är inte fullständigt förstådda, men det finns flera faktorer som kan öka risken för att utveckla sjukdomen. Det kan inkludera genetiska faktorer, övervikt, tidigare skador på lederna, överansträngning av lederna, åldrande och hormonella förändringar.

Vad är symptom på artros

Vanliga symtom på artros inkluderar smärta och stelhet i lederna, särskilt efter långa perioder av inaktivitet eller ansträngning. Rörelseinskränkningar och svaghet kan också uppstå. Ibland kan man höra ett knäppande eller gnisslande ljud när man rör på lederna. Symtomen kan variera beroende på vilken led som påverkas.

När bör man söka vård vid artros?

Om man upplever smärta, stelhet eller nedsatt rörlighet i en led under en längre tid bör man söka vård. Det är särskilt viktigt att uppsöka läkare om smärtan är svår eller om det finns tecken på inflammation, såsom svullnad, rodnad eller värme i lederna.

Naprapatbehandling som lindrar dina besvär vid artros

Våra erfarna naprapater specialiserar sig på att behandla personer med osteoartrit och kan hjälpa till att lindra smärta och förbättra rörligheten. Behandlingen kan omfatta en kombination av manuell terapi, träning, stretching och råd om livsstilsförändringar. Genom att skapa en individuell behandlingsplan anpassad efter dina specifika behov och livssituation strävar våra naprapater efter att minska smärta och öka rörligheten för att förbättra din livskvalitet.

 

 

Boka naprapatbehandling redan idag!

Boka en naprapatbehandling i Sollentuna eller Täby för osteoartrit redan idag och upplev lindring av smärtor och förbättrad rörlighet i leder och muskler. Våra naprapater använder sin erfarenhet och kompetens för att skräddarsy en behandling som passar just dig. Vi finns här för att hjälpa dig på vägen mot en smärtfri och mer aktiv vardag. Välkommen att boka din tid redan idag!

FÖRSÄKRINGSBOLAG VI SAMARBETAR MED