SYMPTOM / DIAGNOSER

HAR DU NÅGON AV FÖLJANDE SYMPTOM?

Vi hjälper dig att bli kvitt smärta och andra symptomer. Lär mer här under om du vill veta mer vad som kan orsaka dina problem.

 • Löparknä

  Löparknä, runners knee eller liotibialbandssyndrom är tre olika benämningar på besvär som ger smärta på utsidan av knäet. Om du upplever besvär på utsidan av knäet i samband med löpning kan du ha blivit drabbad av så kallat löparknä. Besvär uppkommer när du springer, och ter sig ofta så att det blir värre ju längre löprundan pågår.

  Läs mer om Löparknä här

 • Ryggskott

  Alla kan drabbas av ryggskott. Oavsett ålder, kön eller hur tränad/otränad du är. Det är tyvärr vanligt, men ofarligt. Det finns inget bevisat att träning minskar risken för att drabbas, men att ha en stillasittande vardag utan träning och att till det lägga att vara stel och svag, kan öka risken.

  Läs mer om ryggskott här

 • Diskbråck

  Diskbråck är ett tillstånd när en disk mellan någon av ryggradskotorna spricker. Diskbråck är vanligt förekommande och många har diskbråck utan att ens veta om det! Vissa får besvär med att disken trycker på nerv eller på ryggmärgen vilket kan orsaka smärta.

  Läs mer om Diskbråck här

 • Spänningshuvudvärk

  Huvudvärk är ett vardagligt problem för väldigt många. Oftast beror huvudvärken på spänningar men det kan också finnas huvudvärk som beror på något allvarligt.
  Huvudvärk kan uppkomma på grund av många olika anledningar. I de allra flesta fall är huvudvärken förknippad med spänningar i muskler och leder som på så vis skapar spänningshuvudvärk.

  Läs mer om spänningshuvudvärk här

 • Tennisarmbåge

  Tennisarmbåge, lateral epicondylit eller musarmbåge som det också kan kallas. Flera namn för samma diagnos. Har du besvär kring utsidan av armbågen när du spänner upp handen, spelar tennis eller skriver på datorn så kan du ha drabbats av “tennisarmbåge”

  Läs mer om Tennisarmbåge här

 • Nackspärr

  Nackspärr eller akut torticollis är ett vanligt förekommande tillstånd som drabbar de allra flesta någon gång i livet. Musklerna spänner sig och du blir stel i nacken. Smärtan är oftast huggande och den kommer när du rör nacken i olika riktningar. Orsak och uppkomst till nackspärr kan variera, men oftast uppkommer besvären akut.

  Läs mer om nackspärr här

 • Hälsporre

  Hälsporre är namnet på ett besvär som uppkommer under foten, framför hälbenet. Hälsporre uppkommer som så många andra besvär, när du överanstränger foten och gör något som du inte brukar göra.

  Läs mer om hälsporre här

 • Svårt att sitta på huk

  Varje dag möter vi patienter som har problem att böja på benen och plocka upp någon från marken. Vissa har svårt att komma ner pga smärta och andra för att deras rörlighet sviker. Att sitta på huk är något av det mest normala som finns och något som alla ska klara av.

  Läs mer om fördelarna med att sitta på huk här

 • Svaga och stela axlar?

  En av de enklaste sakerna du kan göra för att få bättre axelhälsa är att hänga. Ta dig en snabb funderare: När hängde du senast i helt utsträckt läge? Dina axlar är gjorda för att hänga och klänga, men i vårt moderna samhälle är det många som knappt kommer ihåg när de använde händerna ovanför huvudet senast.

  Läs mer om stela axlar här

 • Impingement

  Stora axelleden är en led som arbetar hårt och mycket. Leden är gjord för att arbeta i många olika vinklar, framförallt framför kroppen men även över huvudet och i vissa fall bak på ryggen. Det är den typ av led som kallas för kulled.

  Läs mer om impingement

VI BRYR

OSS OM DIG!

Vi vill att du ska kunna fortsätta göra det du alltid har gjort

FÖRSÄKRINGSBOLAG VI SAMARBETAR MED