Ont i Knä – Behandla knäsmärta hos Naprapatlogik

Varför får man ont i knät?

Människans knä är ett av kroppens mest komplexa och kraftfulla leder, designade för att hantera en mängd olika rörelser. Ibland kan denna flexibilitet och styrka dock komma till en kostnad. Knäsmärta kan vara resultatet av en rad faktorer, inklusive:

 • Överanvändning eller överbelastning, exempelvis från idrott eller tung fysisk aktivitet.
 • Akuta skador, som vrickningar, stukningar eller benbrott.
 • Degenerativa tillstånd, såsom artros.
 • Inflammatoriska tillstånd, som artrit eller bursit.
  Infektioner.

Vanliga knäproblem

Här är några vanliga knäproblem:

Detta inträffar när den stötdämpande menisken i knäet skadas, ofta genom sport eller fysisk aktivitet. Läs mer

Detta är ett tillstånd som ofta drabbar idrottare som hoppar mycket i sin träning, som till exempel basket- och volleybollspelare. Läs mer

Detta tillstånd orsakas av överanvändning och resulterar i smärta på utsidan av knäet. Det är särskilt vanligt bland långdistanslöpare. Läs mer

Detta tillstånd kan orsaka smärta runt eller bakom knäskålen. Det är ofta resultatet av överbelastning, felaktig knäfunktion eller tidigare skador.  Läs mer

Schlatterknä är en inflammation i tillväxtzonen just under knät som oftast drabbar barn och ungdomar under tillväxtspurten. Läs mer

En Bakercysta är en vätskefylld böld som bildas bakom knäet och kan orsaka smärta och stelhet. Läs mer

Detta inträffar när överskott av vätska samlas i eller runt knäleden, vilket orsakar svullnad och smärta. Läs mer

Detta är ett degenerativt tillstånd som orsakar gradvis nedbrytning av brosket i knäet. Läs mer

Gikt är en form av artrit som orsakas av en ansamling av urinsyra. Det kan leda till smärtsamma inflammationer i knäet. Läs mer

Varför får jag ofta ont i knät?

Om du upplever upprepad eller frekvent knäsmärta, kan det finnas flera orsaker till detta:

 • Överanvändning: Om du ofta utför aktiviteter som belastar knäna, som att springa, hoppa, eller lyfta tunga föremål, kan det leda till skador från överanvändning. Dessa skador kan orsaka smärta som återkommer tills du ändrar dina aktiviteter eller söker behandling.
 • Ålder och slitage: Med åren kan brosket i knäleden gradvis brytas ned, vilket kan leda till artros och konstant smärta.
 • Skada: En tidigare skada som inte har läkt ordentligt kan ge upphov till återkommande smärta. Detta kan gälla både akuta skador (som ett brutet ben) och mindre, kroniska skador (som ständig överanvändning).
 • Övervikt: Övervikt kan sätta extra press på knäna, vilket kan leda till smärta och andra problem. Varje extra kilo du bär ökar belastningen på dina knän, vilket kan orsaka smärta eller förvärra befintliga knäproblem.
 • Felaktig träningsteknik eller utrustning: Om du tränar regelbundet, kan felaktig teknik eller utrustning belasta dina knän. Detta kan inkludera att lyfta tunga vikter på fel sätt, att springa i skor som inte ger tillräckligt stöd, eller att cykla med en cykel som inte är korrekt inställd.

Om du upplever återkommande knäsmärta, är det viktigt att du söker hjälp för att få en diagnos och passande behandling. Kontakta oss på Naprapatlogik för att få en professionell bedömning och hjälp med att hantera din knäsmärta.

Hur kan en naprapat hjälpa vid smärta i knä?

Naprapater är specialister på muskuloskeletala problem, inklusive knäsmärta. De kan erbjuda en rad behandlingar för att hjälpa till att lindra smärta, förbättra rörligheten och återställa normal funktion i knäet. Behandlingarna kan innefatta manuell terapi (såsom massage och ledmanipulation), rehabiliterande övningar och rådgivning om livsstilsändringar.

Naprapater strävar efter att inte bara behandla de omedelbara symptomen, utan också att identifiera och ta itu med de underliggande orsakerna till smärtan. Detta kan innebära att man arbetar med patienten för att ändra rörelsemönster eller livsstilsfaktorer som bidrar till problemet.

Kontakta oss för att få bukt på smärta i knäna

Om du lider av knäsmärta och vill få hjälp att hitta lösningen, kontakta oss på Naprapatlogik och boka en naprapatbehandling i Sollentuna eller Täby. Våra erfarna naprapater är redo att hjälpa dig att lindra din smärta, förbättra din rörlighet och komma tillbaka till de aktiviteter du älskar. Du behöver inte leva med knäsmärta – kontakta oss idag för att börja din väg mot återhämtning

FÖRSÄKRINGSBOLAG VI SAMARBETAR MED